Susisiekite
Galetės gamyba

Abrikosų pyragas

5 rugsėjo, 2023

Reikės:

TEŠLAI:

  • 180 g. miltų
  • 100 g. šalto sviesto (gabalėliais)
  • 40 g. rudojo cukraus
  • Dviejų šaukštų šalto vandens
  • Puse šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

ĮDARUI:

  • 80 g. kreminio sūrio Philadelphia
  • 250 g. šviežių abrikosų
  • 40 g. rudojo cukraus
  • Vienas mažas kiaušinis
  • Migdolų drožlės

Galetė – tai toks, sviestinės tešlos pyragas – kur suklysti neįmanoma! Įgudusios rankos tešlą pagaminti gali ir per penkias minutes, bet jei niekur neskubate – siūlau į šį kūrybinį procesą įtraukti visą šeimą!
Įdarui – tinka beveik viskas! Nuo obuolių, persikų, mangų, abrikosų – iki varškės, kumpio ar špinatų, jei rinktumėtės pagaminti nesaldžią galetės versiją.
O jei dar vaisius ar kitus ingredientus sudėliosite kažkaip įmantriai – puošmena ant stalo garantuota! Žinoma – trumpam. Kol liks tik trupiniai!
Valgoma ir karšta ir šalta! Tešlos padas lyg trapus sausainis, o vidus – drėgnas ir minkštas. Valgant karštą, saldžią galetę – galime užsidėti šaukštą mėgstamų ledų.

Kaip gaminti?

Sviestą, supjaustytą gabalėliais būtų idealu pasidėti į šaldiklį bent 15min. Su šaltu sviestu kur kas lengviau sukurti trupinių masę. O mums pirmiausia ir reikia pasigaminti sviesto, miltų ir kitų sausų ingredientų trupinius.
Taigi – dideliame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus, skirtus tešlai. Ten pat sudedame ir šaltą sviestą. Dabar pasiraitojame rankoves ir nusiteikime išsitepti! Vaikai kuo puikiausiai gali šitą darbą padaryti – mums reikia viską paversti į trupinius. Masę reikia trinti tarp pirštų, smulkinant sviesto gabalėlius, kol jie pasidarys smulkūs.
Sutrynus viską į trupinius – įpilame du šaukštus ledinio vandens ir išmaišome. Dabar mums reikia viską sujungti į vientisą, lipnią tešlą. Tokią, kokią bus lengva perkelti ant kepimo popieriaus ir kočioti. Nenustebkite, jei atrodys iš pradžių, jog sunkiai čia viskas limpa.
Prisiminkite kiek čia sviesto – todėl kantrybės. Sušils sviestas ir tikrai pavyks!
Lipnų tešlos rutulį apvoliokite miltuose ir perkelkite ant kepimo popieriaus. Švelniai, nenaudodami per daug jėgos, iškočiokite ploną, maždaug 4-5mm. padą. Netobuli kraštai – yra dalis šio pyrago žaismingumo!
Metas įdarui!
Tešlą aptepkite kreminiu sūriu, palikdami švarius kraštelius (apie 5cm. nuo krašto). Pagarstykite cukrumi. Ant sūrio išdėliokite abrikosus. Vėl gausiai apiberkite cukrumi.
Tešlos kraštus užlankstykite lenkdami juos kartu su kepimo popieriumi. Paspauskite, paformuokite šiltomis rankomis.

Štai! Beveik tobulas!
Kiaušinį gerai suplakite ir jo plakiniu patepkite tešlos kraštus, vėl pabarstykite cukrumi! Taip – gal daug cukraus – bet mes gaminame desertą, o cukrus kepdamas virsta karamele. Ar yra vaikų, kurie jos nemėgsta? Pabaigai – migdolų drožlės. Apklijuokite jomis pyragą. Ten – kur buvo teptas kiaušinio plakinys. Bravo! Jau gražu! O kai iškeps?!
Perkelkite pyragą su visu kepimo popieriumį ant skardos ir į orkaitę! Kepti 185℃ temperatūroje apie 30 min., kol gražiai paruduos tešos kraštai. Gal prireiks minutės ilgiau, o gal – mažiau. Kepimo rėžimas – kartu su vėjeliu.

Dalintis receptu:

Nuotraukos

Registruokite savo vaiką įkulinarinius nuotykius!

Užpildykite anketą arba susisiekite su mumis el. paštu ar telefonu

Kontaktai

Copyright © Skonių Madagaskaras
Made by Štormas