Krekeriai – tinkamas užkandis įvairiems gyvenimo atvejams: iškylai gamtoje, užkandžių dėžutei ar net vakarojimui prie mėgstamiausio filmo.
Šie krekeriai yra sveikesni nei taip vaikų mėgstami bulvių traškučiai, o juos pagaminti tikrai labai paprasta. Ir tą galite daryti kartu!
Rekomenduojame išbandyti!
Pradedame?
- Visus sausus ingredientus gerai išmaišome giliame dubenyje ir supylę pieną bei aliejų išminkome tešlą. Jei ji labai lipni – įdedame dar miltų. Minkome kol nebelips prie pirštų ir suformuojame rutulį.
- Pamiltuojame jį ir ant kepimo popieriaus iškočiojame iki 4-5mm. storio papločio.
- Supjaustome norimo dydžio krekeriukais ir perkeliame ant kepimo skardos
- Įkaitintoje orkaitėje kepame 180temp. apie 10-14min nuolat prižiūrint. Galime keletą kartų praverti orkaitės dureles ir išleisti garus – taip greičiau iškeps!
- Neperkepkite! Mes siekiame gražios auksinės spalvos.
- Atvėsinkite ant grotelių.
Mėgaukitės su mėgstama užtepėle ar džemu.